Logowanie i konto

Dlaczego do udostępniania potrzebuję konta?

Przy wspólnym korzystaniu Twoja lista i każda zmiana muszą dotrzeć z Twojego urządzenia do urządzeń pozostałych uczestników. Ponieważ rzadko wszyscy są online w tym samym czasie, dane te są w tym celu krótko buforowane na naszych serwerach (zlokalizowanych w Niemczech) — wyłącznie po to, by przekazać je uprawnionym uczestnikom.

Transmisja jest szyfrowana, niczego przy tym nie analizujemy i świadomie pytamy tylko o to, co niezbędne: imię i e-mail. Właśnie do tego służy konto — przypisuje właściwe zmiany właściwym osobom.

Twoje zaufanie jest chronione: jeśli usuniesz konto, dane te są natychmiast usuwane z naszych serwerów. A wszystko, czego pon się uczy (kolejność, miejsca, spiżarnia), i tak pozostaje lokalnie na Twoim urządzeniu i nigdy nie jest przesyłane. Bez udostępniania nie potrzebujesz konta — wtedy nic w ogóle nie opuszcza Twojego iPhone'a. Konto opłaca się też, jeśli chcesz korzystać z pon na kilku swoich urządzeniach (np. iPhone i iPad) z tym samym stanem.